APK Keuring

APK (Algemene Periodieke Keuring)

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van mens en het milieu.
Uw personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen met een toegestane maximum van meer dan 3.500 kg, moet periodiek worden gekeurd. 

Wanneer en hoe vaak APK laten doen?

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of van de politie. Als u een ongeluk krijgt c.q. veroorzaakt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

Controleer hier of uw voertuig APK gekeurd moet worden.

Meer informatie over de APK.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen aan uw voertuig. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

De Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeersveiligheid, milieu en registratie.

U kunt bij ons terecht voor de APK-keuring van uw personenauto, lichte bedrijfswagen of camper.

Uw auto wordt op een groot aantal punten gekeurd, onder andere: wielen, uitlaatgassen, stuurinrichting, registratie, autogordels, remmen, carroserie, verlichting, wielophanging, uitlaat, vergrendeling en voorruit. 

Voor meer informatie over de APK Keuring kunt u de website van de RDW bekijken.

Auto2000

Onze Faciliteiten